משלוח חינם מעל ₪250

איך ויטימינים נספגים בגוף?

מערכת העיכול אחראית לעיבוד המזון בתהליך שנקרא "מטבוליזם".
בתהליך המטבוליזם המזון שאנו צורכים עובר שורה של תהליכים פיזיולוגיים ביולוגיים בהם הוא מתפרק ונטמע בגוף, או מושלך החוצה כפסולת.

מערכת העיכול היא תהליך מורכב אשר מתחיל בפה ומסתיים במעי הדק. האורך הכולל של מערכת העיכול הוא כ־9 מטרים. האיברים העיקריים המשתתפים בפעולות מערכת העיכול הם הפה והלסת, הלשון, החך, הענבל, השיניים, בלוטות הרוק, הלוע, הושט, הקיבה והמעי הדק.

תהליך העיכול מתחיל בפה, שבו המזון מתפרק לעיסה ראשונית שבה הוא מתערבב עם הרוק. פעולת הלעיסה מאפשרת חיתוך המזון לחתיכות קטנות, המאפשרות לאנזימים לפרק את המזון בצורה יעילה יותר. בפה משתתפים השיניים, הלשון, שרירי הלעיסה ובלוטות הרוק.

הלשון משתתפת בלעיסה ומסייעת בערבוב המזון עם הרוק. השיניים מבצעות חיתוך וטחינה של המזון. בלוטות הרוק מפרישות רוק המשמש להפוך את המזון לעיסה וגם מכילות אנזימים המתחילים את תהליך העיכול של הפחמימות.

בשלב הבליעה, המזון עובר מהפה אל הלוע ואל הוושט ומשם מועבר אל החלק הרחב ביותר במערכת העיכול. הקיבה.
בקיבה מתרחשת השלמת הפירוק הכימי של החומרים וספיגתם אל התאים בגוף דרך מערכת הדם. בקיבה יש סביבה חומצית מלאה בחיידקים אשר מכונים "חיידקים טובים".
בגוף האדם ישנם מיקרואורגניזמים שונים, כולל חיידקים, שגרים במערכת העיכול ובמערכת החיסון.
חיידקים טובים במערכת העיכול מסייעים בעיכול המזון, עיבוד וספיגת המזון וכן סיוע בהפקת ויטמינים וחומרים תזונתיים חשובים לגוף.

במעי מסתיים הפירוק הכימי של החומרים לאבני הבניין שלהם וכן מתרחש תהליך ספיגת החומרים ורכיבים חיוניים אל הגוף. שם מתבצע תהליך פירוק של מולקולות גדולות לקטנות יותר וכן משתתפים בתהליך אנזימים כימיים אשר אחראים על פירוק המזון וחלוקתו לפחמימות, חלבונים ושומנים בהתאמה.

במעי הגס, נספגים כ-90% מהמים המגיעים מהמעי הדק, יחד עם מלחים ורכיבים נוספים. בתוך המעי הגס נמצאים חיידקים רבים, חלקם משמשים תפקיד חשוב בפעילות הגוף על ידי ייצור של ויטמין K וביוטין.
מאחר שהמים נספגים, תכולת המעי הגס מתייצבת והיא נדחסת עד שבסופה היא הופכת לצואה. בסוף תהליך זה, הצואה עוברת לחלל פי הטבעת, שם שרירי סגירה מאפשרים לאדם לשלוט ולהחליט מתי לבצע את צרכיו.

החומרים התזונתיים מהמזון נספגים בגופנו כדי לתמוך בפעילות היומיומית וכן בתפקוד התקין של כלל המערכות שלנו.
אך לא תמיד הכל עובד כמצופה וכיוון שהמזון עובר תהליך ארוך עד שהוא מגיע למחוז חפצו, הערכים התזונתיים כמו הויטמינים והמינרלים עלולים לההרס בדרך ולא להגיע לתאים ולהזין אותם.
מומלץ לצרוך מזון טרי וכמה שיותר אורגני על מנת להבטיח ספיגה אופטימלית. כמו כן, מומלץ לצרוך ויטמינים אשר ידועים כמשפרי ספיגה במערכת העיכול כמו ויטמין סי, ויטמין די וכן ויטמינים ממשפחת הB

ספיגת ויטמינים במערכת העיכול

הויטמינים הם חומרים אורגניים אשר אחראים על תפקידים רבים בגוף. על מנת שהויטמינים יוכלו לתמוך בבריאותנו, הם חייבים להיספג במערכת העיכול. הספיגה של הויטמינים במערכת עיכול מתבצעת באופן שונה בהתאם לסוג הויטמין.

ספיגת ויטמין C:
ויטמין C שהוא גם חומצת אסקורבית, הוא נוגד חמצון חשוב שמשפיע על הרבה תהליכים בגוף. הוא נספג בעיקר במעי הקטן בתהליך המטבוליזם במערכת העיכול. תהליך הספיגה מתבצע באמצעות תרכובות אורגניות המצויות בגוף באופן טבעי כמו גלוקוז.

ספיגת ויטמין D:
הויטמין D משפיע על חידוש העצם ותפקודים רבים בגוף. במערכת העיכול, הויטמין D נספג בעיקר במעי הדק ובסוף המעי הגס.

ספיגת מינרלים – המינרלים הם חומרים אורגניים שכמו הויטמינים, משפיעים על תהליכים רבים בגוף. הם מתפקדים כמרכיבים בולטים בתפקודים פיזיים וביולוגיים רבים. הספיגה של מינרלים במערכת העיכול נעשית באמצעות מספר מנגנונים.

ספיגת סידן:
הסידן הוא מינרל חיוני לחיזוק העצמות והשיניים. במערכת העיכול, הסידן נספג בעיקר במעי הדק.

ספיגת ברזל:
הברזל הוא מינרל חיוני לייצור כדוריות הדם האדומות ונותן תמיכה בייצור החמצן בדם. במערכת העיכול, הברזל נספג בעיקר במעי הדק. ספיגת הברזל נמשכת לאורך מערכת העיכול ודורשת תנאים ספציפיים לספיגה אופטימלית כמו ערך נורמלי של ויטמין C וויטמין D בגוף

ספיגת מגנזיום –
המגנזיום הוא מינרל אשר שופע בגוף ומשפיע על פעילות השרירים, העצבים והלב. במערכת העיכול, המגנזיום נספג בעיקר במעי הדק והספיגה שלו תלויה ברמות המגנזיום בגוף.

שיתוף:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב telegram

סל קניות

יש לך שאלות נוספות? אנחנו כאן לכל מענה
סנן הבעיות הייחודי שלנו יעזור לך למצוא מיצוי צמחים מתאים בקליק אחד

עוד מוצרים שיכולים לעניין אותך...

אולי יעניין אותך לקרוא גם...

X