משלוח חינם מעל ₪250

איך לאבחן עייפות כרונית ולמה זה קורה

הרבה מאוד אבחנות רפואיות כוללות סימפטומים של עייפות, אבל האם זה אומר שכל מי שעייף גם חולה במשהו? אולי קצת פחות. השעון הביולוגי שלנו דואג שנלך לישון מספר כמעט קבוע של שעות ביום, ואם נתמיד אז גם באותם השעות בדיוק, לכן עייפות היא טבעית וביולוגית. עייפות שגוברת על שעות השינה הקבועות שלה וזולגת אל שעות היום, בזמן העבודה, בזמן הלימודים ועוד, היא עייפות שיש לשים לב אליה. עייפות באמצע היום יכולה להצביע על קשת רחבה של אפשרויות ומצבים, בניהם אנמיה ומחסור בוויטמינים ומינרלים, דיכאון ומצב רוח ירוד בגלל סיבות חברתיות או סביבתיות, הפרעות בשנת הלילה, מחלת לב, מחלות של מערכת העצבים, שימוש בסמים ועוד.

למרות הספקות שמעלים מספר רופאים, תסמונת התשישות הכרונית היא ללא ספק תסמונת אמיתית. זוהי תסמונת שעלולה להגביל בצורה קשה את תפקוד הלוקים בה. התסמין הבולט ביותר בתסמונת זו הוא תשישות עיקשת ועמוקה שמורידה בצורה דרמתית את יכולתו של החולה לתפקד בחיי היום יום. בנוסף לעייפות, קיימים תסמינים נוספים כמו פגיעה בזיכרון וביכולת הריכוז, כאבי ראש, נדודי שינה, כאבי גרון, כאבי שרירים, כאבי מפרקים ועוד.
תסמינים אלה יכולים להופיע ולחלוף לאורך שנים. אם לאחר בדיקת רופא אכן אובחנה המחלה, כנראה שהדרך הטובה ביותר להחלים היא באמצעות טיפולים טבעיים.
מרבית החולים בתסמונת הם נשים והיא נפוצה בגילאי 20-40.

כיצד נגמרת המחלה?

תסמונת התשישות הכרונית מתפתחת כנראה משילוב של מספר גורמים. התסמונת מובילה בדרך כלל להחלשה של המערכת החיסונית. המפתח להחלמה טמון כמובן במציאת הגורמים שהובילו לחוסר האיזון במערכת החיסונית ולטפל בהם.
גורמים אלה יכולים להיות מגוונים. זיהומים כרוניים, כמו נגיף ההרפס, אפשטיין באר וצטומגלו-וירוס עלולים לגרום להתפתחות התסמונת. גם זיהומי מיקופלסמה וכלמידיה, חשודים גם הם כגורמים לתסמונת. נראה שהתרבות יתר של קנדידה היא בעיה שכיחה בקרב הלוקים בתסמונת.

אחד התסמינים השכיחים בקרב הלוקים בתסמונת הוא חוסר איזון הורמונלי. הדבר מתבטא במיוחד ברמה נמוכה של הורמוני בלוטת יותרת הכליה. בלוטות יותרת הכליה הנמצאות על גבי הכליות מייצרות את הורמוני הלחץ קורטיזול ו-DHEA. רמת ההורמונים הללו בדרך כלל נמוכה אצל הלוקים בתסמונת התשישות הכרונית. תת-פעילות של בלוטת התריס עלולה להיות בעיה מרכזית ולגרום לייצור כמות קטנה מדי של אנרגיה בתאים. בנוסף, חוסר בהורמון טסטוסטרון או בהורמון הגדילה וכן חסר בהורמוני אסטרוגן ופרוגסטרון, או חוסר איזון ביניהם הם שכיחים למדי.
הסיבה לחוסר האיזון ההורמונלי נעוצה במקרים רבים בהפרעות בתפקוד ההיפותלמוס (חלק במוח המווסת ושולט בפעילויות רבות כגון, פעילות הורמונלית, רגשית, תפקודי שינה, טמפרטורת הגוף, רעב, צמא ועוד).
גם עיכול בלתי תקין והפרעות בניקוי הגוף מרעלים יכולים לגרום לתשישות כרונית. רעלים המצויים במזון או בסביבה מעכבים את פעילות האנזימים הדרושים לייצור אנרגיה בגוף. ישנה חשיבות רבה כמובן גם לרמות המתח הנפשי הכרוני על הגוף.

במקרים קיצוניים החולה יהיה זקוק למנוחה במהלך שעות רבות מהיממה. הוא אינו יהיה מסוגל לטפל בעצמו ובחלק מהמקרים יתעורר קושי לסבול רעש אור בהיר מאוד.
אין היום ברפואה המודרנית, בדיקה או טיפול ספציפי לתסמונת העייפות הכרונית. הפתרון היעיל ביותר לטיפול בעייפות כרונית היא שחרור המתח מהשרירים על ידי מתיחות ופעילות גופנית, לקיחת תוספי תזונה ועוד.

איך צמחי מרפא מסייעים להתמודד עם העייפות?

בצמחי מרפא קיים ריכוז עשיר של מינרלים וויטמינים חיוניים לפעילות ותפקודו התקין של גוף האדם.
שילוב צמחים מתאימים בתזונה היום יומית עשויים לשפר משמעותית את חילוף החומרים, כושר הספיגה של מינרלים ואת יעילות מחזור הדם כל אלו משפיעים על יכולת הפקת האנרגיה של הגוף.

הפקת האנרגיה משפיע באופן ישיר על הערנות שלנו, הגוף שלנו יפיק פחות אנרגיה כתוצאה מצריכה של מזון מעובד וחסר רכיבים תזונתיים, עישון שפוגע בתאים, זיהום סביבתי ועוד.
לחץ נפשי הוא גם אחת הסיבות הנפוצות לעלייה ברמת העייפות, כאשר אנחנו בלחץ הגוף שלנו מפנה את כל האנרגיה שלו לטובת איברים שנחוצים להישרדות שלנו, כמו שרירים, לב וריאות.
בעידן המודרני הלחץ אינו נובע מסיבה הישרדותית ולכן האנרגיה המופקת לא מתועלת לאיברים הנכונים, מה שגורם לנו לא לחשוב בצלילות, לחוות מיגרנות וכן להיות עייפים יתר על המידה.

צמחי מרפא כבר קיימים ברפואה הטבעית מעל 2000 שנה.
הנה כמה צמחים שיעזרו להקל על הסימפטומים של לחץ וחרדה, ויסייעו לגוף להשיב את החיונית וכמות האנרגיה הדרושה לו.

צמח הרודיולה

הרודיולה הוא צמח מרפא עם פרחים צהובים והוא גדל באזורים קרים. שימושו העיקרי נמצא בשורש והוא מכונה גם כ"שורש הזהב" והוא מתאים במיוחד לסובלים מדיכאון, חרדה ומצב רוח ירוד וכתחליף טבעי לתרופה נוגדת החרדה "ציפרלקס". הרודיולה ידוע כבעל תכונות אדפטגוניות מובהקות העוזרות לגוף להתמודד בתקופות עמוסות. סגולות המרפא שלו טמונות ביכולת של הצמח להעלות את רמות הסרוטונין במוח, הידוע גם כ"הורמון השמחה".הרדיולה מפחיתה את הורמוני הלחץ בגוף כמו קורטיזול למשל, ובכך מקנה תחושה של שחרור וירידה משמעותית של המתח הנפשי.

בנוסף נוגד החמצון של רודיולה מגן על המוח מהנזק העצום שנגרם כתוצאה מרדיקליים חופשיים, רדיקלים הם רכיבים המתפתחים בגוף האדם ובמצב של חוסר איזון הם תוקפים את החלבונים והשומנים הבריאים בגוף ויוצרים שלל תגובות כימיות בניהם מחלות כמו סרטן, מחלות לב, דכאון ועוד.
השפעה זו של נוגדי החמצון בצמח הרודיולה על המוח מסייעת לשפר את הקשב והריכוז, בעיקר במצבים של עייפות. למידע נוסף על מיצוי שורש הרודיולה >

פטריית ריישי
ריישי היא פטרייה רב שנתית, הגדלה על עצים בתנאים אפלוליים ולחים.
הם מגיעות בצבעים שונים כמו אדום, שחור, כחול, לבן צהוב וסגול.

ברפואה הסינית המסורתית פטריית הריישי נחשבת לאחד הצמחים המחזקים החשובים במקרים של תפקוד גופני ומצב רוח ירוד.
השימושים הקלאסיים של הריישי הם בעיקר במקרים של עייפות ותשישות, חוסר תיאבון, ועוד. היא מכילה חומרים המווסתים את לחץ הדם, מפחיתים הפרעות הקשורות בכלי הדם מסביב ללב, מחזקים את הכליות, מונעים ספיגה מהירה של כולסטרול ושומנים ובכך מסייעים במניעת בעיות לב וכלי דם ומרגיעים את מערכת העצבים.

מחקרים מצאו שמיצוי שלה מסוגל לעלות את מספר התאים הלבנים בגוף, החיוניים לתפקוד יעיל של מערכת החיסון. למידע נוסף על מיצוי פטריית הריישי >

אשווגנדה, או גם ויתיניה משכרת
בישראל הוא נקרא ויתיניה משכרת או דומדמנית אך בהודו זכה לשם אשווגנדה שפירושה הוא "ריח של זיעת סוסים"
האשווגנדה הוא צמח ממשפחת הסולניים כמו העגבנייה והחציל, רק כאן הצמח כולו רעיל מלבד השורשים שלו. הצמח נפוץ מאוד וגדל בעיקר באזורים יבשים כמו אפריקה והמזרח הרחוק.

האגדה בהודו מספרת כי מי שצורך את השורש הופך להיות חזק כמו סוס. שורש האשווגנדה מכיל כמות גבוה של ברזל ומינרלים ועוזר לסייע במצבים של לחץ וסטרס.
הוא עוזר לגוף להתמודד עם טראומות, השפעות החרדה ומשפר משמעותית את מצב הרוח, בנוסף הוא מחזק מאוד את השרירים, מווסת את פעילות בלוטת התריס ותורם רבות למערכת החיסון.
לשורש האשווגנדה יש השפעות מזינות ומאזנות על מערכת העיכול ועל תפקודה, לכן הוא גם יכול לסייע מאוד במקרים של שלשולים כרוניים, דלקות ועוד. למידע נוסף על מיצוי ויתיניה משכרת >

ג'ינסנג' סיבירי
ג'ינסנג הוא צמח קיסוס שמקורו בסיביר ושימושו העיקרי הוא בשורש הצמח.
מקור השם ג'ינסנג הוא בשפה היוונית והפירוש הוא "מרפא כל".
הוא מגיעה אלינו מקוריאה ומסיביר והוא משפיע על מערכת העצבים המרכזית ואחראי על וויסות הורמוני התפקוד המיני וגם על מצב הרוח.

הג'ינסנג הסיבירי נחשב לפחות ממריץ מהג'ינסנג הקוריאני, בן דודו. לכן נוטלים אותו במצבים של סטרס כרוני, תשישות, חולשה חיסונית, נטייה להתקפי חרדה, גיל המעבר אצל נשים ועוד מצבים הדורשים יכולת טובה יותר של הסתגלות פיזיולוגית לסביבה המשתנה.

מחקרים מראים כי הוא בעל סגולות אנטי ויראליות והוא מוכר ברפואה הסינית כצמח מרפא שתורם לחיזוק הכללי של הגוף ולחיזוק מערכת החיסון, במיוחד במצבים של מתח ולחץ נפשי.
בנוסף לחיזוק מערכת החיסון, הג'ינסנג ממריץ את הדם ולכן נחשב למרומם ויעיל מאוד להעלאת מצב הרוח ורמת האנרגיה.
המרצת הדם מסייעת גם כנגד נשירת שיער ותורמת לחיזוק סיב השיערה. למידע נוסף על מיצוי גינסנג >

ניתן גם למצוא פורמולות המשלבות מספר צמחים יחד שיתרמו למגוון רחב יותר של בעיות, כמו למשל : מיצוי מולטי מורינגה, ויטמין בי קומפלקס, מיצוי מורינגה, ספירולינה וכלורלה, מיצוי פיקסולין ועוד. בדרך זו ניתן גם לשמור על איזון המינון של הצמחים השונים לכמות המומלצת ליום.

שיתוף:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב telegram

סל קניות

יש לך שאלות נוספות? אנחנו כאן לכל מענה
סנן הבעיות הייחודי שלנו יעזור לך למצוא מיצוי צמחים מתאים בקליק אחד

עוד מוצרים שיכולים לעניין אותך...

אולי יעניין אותך לקרוא גם...

X